dimecres, 19 de desembre del 2018

LES PLANTES DE LA NOSTRA CLASSE

A la nostra classe vam estudiar els éssers vius, per observar el creixement de les plantes hem fet unes quantes activitats. Ara parlarem del nostre mini hort:

Vam sembrar unes plantes amb cotó, dins un got de plàstic, ho vam fer en grups de 3
o 4 persones que eren responsables de cuidar les seves plantes. Cada dia les regàvem, saludàvem i cuidàvem.  Vam plantar llenties, ciurons i mongetes, quan van créixer, les vam trasplantar dins d’uns testos on hi havíem posat terra.

També vam agafar dos moniatos i els vam posar en un pot amb aigua. Un el vam posar dins un armari, tancat a les fosques, per fer un experiment. Al cap d’uns dies el de dins tenia les fulles més petites i blanques i el de fora les tenia més grosses i verdes.

També vam posar una mongetera dins d’una capsa; amb un forat petit a la tapa,  per
veure si creixia cap a la llum. Va créixer amb la tija un poc inclinada però després se’ns va oblidar de regar-la durant uns dies i es va assecar.  La vam treure a la llum però finalment es va morir.

Vam posar uns bulbs amb aigua per veure com creixien, ara estan creixent molt i esperem que algun dia floreixin.

Vam fer uns grups per cultivar unes llavors, utilitzant uns bricks de llet i de sucs plens de terra per sembrar-les. Les anàvem regant i al cap d'uns dies ja començaven a créixer. Cada grup les ha cuidat però com són molt tendres i delicades també s’estan morint algunes, potser les havíem d’haver portat a l’hort de l’escola. 

Com que sobraven llavors, un dia na Montse ens va dir que podíem triar un sobre per
dur-les a casa i fer el nostre mini hort.

Hem après moltes coses amb les nostres plantes!

Classe de 5èA