dijous, 9 de gener del 2020

EXCURSIÓ A L'ALBUFERA DES GRAU

Aquesta setmana vam poder anar, per fi, a es Grau! Tots en teníem moltes ganes, ja que l'excursió s'havia hagut de suspendre la setmana anterior per causes meteorològiques (fort vent del nord).

Prèviament a l'excursió d'es Grau de dimarts passat, havíem fet dues activitats prèvies; per una part, havia vingut na Begoña a la nostra escola per explicar-nos què era un Parc Natural i perquè s'Albufera d'es Grau ho era. De fet, és l'únic que tenim a Menorca, i el tenim a Maó. Vam xerrar sobre què era una albufera, una duna fixa, una duna mòbil, etc. En segon lloc, amb el tutor, vàrem treballar per grups cooperatius 6 ocells que viuen o estan de pas en aquests mesos a s'albufera d'es Grau: agró blanc petit, rabassot, fotja, soterí petit i corb marí gros. 

Finalment, dimarts passat as Grau vam poder visitar el centre d'interpretació del parc natural. Allà ens esperava na Begoña i na Gemma, les dues monitores especialistes en ocells i flora d'aquest ecosistema tan espectacular que tenim a Menorca. Vàrem fer dues activitats: observar ocells mitjançant prismàtics i un telescopi, amb l'ajuda d'un llibre editat pel GOB sobre aquests ocells. La segona activitat va ser un joc dins el bosc, concretament a la duna fixa. Vàrem conèixer plantes com la mata, el jonc, el pi, etc. 

Per acabar, ens vàrem despedir de na Gemma i na Begoña donant-los les gràcies per tot i ens vam fer una foto de record.

                                               Clicau a la imatge per veure més fotos