dilluns, 2 de maig del 2016

El grup de 6è B visita el far de Favàritx

Dimecres dia 18 de febrer ens vam encaminar ben dematí en autobús al Far de Favàritx, a la costa nord menorquina. Es tractava de conèixer i visitar aquest far amb l’objectiu d’elaborar a posteriori una presentació PowerPoint sobre les funcions dels fars, el seu funcionament actual i antic i també una mica la història d’aquell indret tan pintoresc. Ens va dir que, per exemple, el far va funcionar amb petroli o gas i que actualment, amb l’arribada fa unes dècades de la corrent elèctrica, ja funciona amb electricitat.

En Sebastià, el farer, ens va explicar que antigament ell vivia al far. Ens va parlar de vespres de temporals d’aigua, vent i fred, i també ens va explicar alguna anècdota curiosa. Actualment ell ja no hi viu, ja que se’n encarrega del funcionament i posada a punt de tots els fars de la banda del llevant menorquí.

La part que sens dubte ens va agradar més va ser la pujada a dalt de la torre, on les vistes eren espectaculars.

Com a final de la visita, amb una monitora del Parc Natural de s’Albufera d’es Grau vam realitzar una sèrie d’activitats en grupets per conèixer una mica més com és la geologia de Menorca, tan diferent la de la comarca de tramuntana de la de la comarca sud o de migjorn.


Va ser una passada d’excursió!