dimarts, 8 de febrer del 2011

Déus de l'Antiguitat

Acabant el primer trimestre, els alumnes de 5è vam estar veient les religions politeistes més importants que hi va haver a l'Antiguitat. Es caracteritzaven per tenir molts de déus, que anaven des de ser elements de la natura (a Mesopotàmia), fins a tenir forma humana (a Grècia i Roma).
Aquí teniu una petita selecció de diferents déus que complementa a una altra entrada que ja hi va haver l'any passat, a aquest mateix blog, amb els alumnes que llavors feien 5è.


Venus

Deessa que personifica l'amor i la bellesa física a la mitologia romana. Era filla de Júpiter i de Dionea, i va néixer dins l'escuma del mar. Era adorada pels pescadors i els homes de la mar. Mart i Venus van tenir un fill que es deia Cupido, que es representa amb un nen que fa que la gent s'enamori o s'odii. (Marta Aragón 5è B)









Achamán
Els aborígens de les Illes Canàries, creien en el més allà, en déus del bé i déus del mal. El déu totpoderós era Achamán, déu del Cel, considerat el déu suprem i creador de la terra, de l'aigua, del foc i de l'aire. Vivia al cel i dalt els cims de les muntanyes per poder contemplar tot el que havia creat i per vigilar que els déus del mal no ataquessin la terra. (Ariadna Morales 5è B)









Ra

A la mitologia egípcia, Ra era el déu del sol, creador suprem. Es representava amb forma humana i cap de falcó, i es distingia pel disc solar al seu cap. El déu Ra va governar Egipte durant milers d'anys, portant el benestar i prosperitat als seus habitants. (Joan Botella 5è B)











Júpiter
Sobirà dels déus, el més poderós de tots els habitants de l'Olimp. Fill del déu Saturn a qui va enderrocar. Déu del cel i rei del firmament, Júpiter era venerat com a déu de la pluja, el llamp i el tro. Els romans identificaven a Júpiter amb Zeus, el déu suprem dels grecs, i assignaven al déu romà els atributs i mites de la divinitat grega. (Míriam Sintes 5è C)