dijous, 26 de novembre del 2009

Religions de l'Antiguetat

Religions antigues

Fa un parell de setmanes els alumnes de 5è de religió vam estar estudiant les religions que hi havia a l'Antiguetat, com ara a Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma. Vam poder comprovar que tenien molts de déus, quasi bé un per a cada cosa.

Els més coneguts que ens han arribat són els de les civilitzacions grega i romana, que a més eren els mateixos però amb els noms canviats. En honor a alguns d'ells s'han posat els noms dels planetes i dels dies de la setmana. Ara us volem mostrar alguns dels déus que ens han cridat l'atenció:

ZEUS

És el déu principal de la religió grega. És el déu dels cels i els llamps, i en la cultura romana se li va posar el nom de Júpiter. (Ana Pons Maria 5è B)
AFRODITA

Era la deesa grega de l'amor i la bellesa. Era la deesa més bella i pràcticament ningú es podia resistir als seus encants. Era filla de Zeus, el qual la va humiliar fent-la enamorar d'un simple mortal. A la cultura romana li van posar el nom de Venus. (Maria Aragón 5è B)POSIDÓ

En la mitologia grega era el déu dels oceans. Solia moure's amb una quàdriga impulsada per dofins i els seus atributs són el cavall i el trident. A la mitologia romana era el déu Neptú. (Gabi Mascaró 5è A)


DEMÈTER

És la deesa grega de l'agricultura. Ella va ensenyar a la gent l'art de l'agricultura, sembrar i recolectar, ... Per la gent era molt important, ja que anaven a fer-li una ofrena per tal de tenir bones collites durant l'any. A la religió romana se la coneixia com Ceres. (Lorena Rasero 5è B)