dijous, 26 de novembre del 2009

Religions de l'Antiguetat

Religions antigues

Fa un parell de setmanes els alumnes de 5è de religió vam estar estudiant les religions que hi havia a l'Antiguetat, com ara a Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma. Vam poder comprovar que tenien molts de déus, quasi bé un per a cada cosa.

Els més coneguts que ens han arribat són els de les civilitzacions grega i romana, que a més eren els mateixos però amb els noms canviats. En honor a alguns d'ells s'han posat els noms dels planetes i dels dies de la setmana. Ara us volem mostrar alguns dels déus que ens han cridat l'atenció:

ZEUS

És el déu principal de la religió grega. És el déu dels cels i els llamps, i en la cultura romana se li va posar el nom de Júpiter. (Ana Pons Maria 5è B)








AFRODITA

Era la deesa grega de l'amor i la bellesa. Era la deesa més bella i pràcticament ningú es podia resistir als seus encants. Era filla de Zeus, el qual la va humiliar fent-la enamorar d'un simple mortal. A la cultura romana li van posar el nom de Venus. (Maria Aragón 5è B)











POSIDÓ

En la mitologia grega era el déu dels oceans. Solia moure's amb una quàdriga impulsada per dofins i els seus atributs són el cavall i el trident. A la mitologia romana era el déu Neptú. (Gabi Mascaró 5è A)










DEMÈTER

És la deesa grega de l'agricultura. Ella va ensenyar a la gent l'art de l'agricultura, sembrar i recolectar, ... Per la gent era molt important, ja que anaven a fer-li una ofrena per tal de tenir bones collites durant l'any. A la religió romana se la coneixia com Ceres. (Lorena Rasero 5è B)